āœ” De beste service en garantie

 

āœ” Gratis verzenden vanaf ā‚¬30,-

 

āœ” Gratis retourneren

Rozen gemaakt van bladerdeeg

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we Ā een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met dunne plakjes appel en amandelen. Supermakkelijk te maken en het ziet er leuk uit. Serveer ze ‘s middags bij de thee of juist als toetje na het avondeten.

Ingrediƫnten

  • 2 appels naar keuze
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels melk
  • Vruchtvlees van een vanillestokje
  • 4 eetlepels honing
  • Sap van 1 biologische citroen
  • 50 milliliter amaretto likeur
  • 50 gram amandelen

Ingrediƫnten zabaglione

  • 3 eierdooiers
  • 25 gram bruine rietsuiker
  • Pulp van 1 vanillestokje
  • 200 milliliter witte wijn
Bladerdeeg rozen met honing en amandelen

Zo maak je de rozen

Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Hak de amandelen grof en snij de appel in partjes. Snij vervolgens de appel in dunne plakjes met de snijmachine op snelheid 1.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in zes stroken van dezelfde breedte. Meng het eigeel met de melk voor later.

Doe de vanillepulp, het citroensap en de amaretto samen met de honing in de pan en laat tot de helft inkoken.

Terug bij de bladerdeegreepjes, leg de appelschijfjes erop, iets overlappend. Gebruik nu het eigeelmengsel. Bestrijk de afzonderlijke repen met het eigeelmengsel en rol ze op tot een roosvorm. Bestrijk ze nogmaals en bestrooi ze met de gehakte amandelen.

Vervolgens zet je de roosjes op een bakplaat of een pizzasteen. Doe ze 6 – 8 minuten in de oven.

Zo maak je de zabaglione

Ondertussen kun je de zabaglione maken. Doe hiervoor de eierdooiers, rietsuiker, vanillepulp en witte wijn in een pan en klop het geheel op het fornuis gedurende 3-4 minuten tot het dik en schuimig is.

Voordat je de bladerdeegrozen met de zabaglione op een bord legt, bestrijk je ze met de honing-amaretto en bestrooi je ze met poedersuiker.

Bakaccessoires

Interessant blog? Deel het online šŸ™‚

De beste broodroosters
Blog
chris

De beste broodroosters

De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variƫren met beleg. Kruidenboter, kaas,

De Graef messenslijper
Blog
chris

De Graef messenslijper

De Graef MessenslijperĀ zorgt ervoor dat je messen van een Graef Snijmachine weer vlijmscherp zijn. Met de scherpe messen kun je weer volop genieten van je

waterkokers van RVS en glas
Blog
chris

Een BPA-vrije waterkoker

Zoek je een BPA-vrije waterkoker? Die er ook nog eens erg elegant uit ziet in elke keuken? Dan is De Graef Waterkoker WK300 Glas iets

Zelf ijskoffie maken
Blog
Brechje

Zelf ijskoffie maken

Op warme dagen kun je vaak wel een energieboost gebruiken. Maar een warme kop koffie slaan we liever even over. Probeer daarom eens om zelf

5 tips om zelf brood te bakken
Blog
Brechje

5 tips om zelf brood te bakken

Zelf brood bakken is helemaal in. En wat is er nou lekkerder dan je eigen verse brood uit de oven te halen, de knapperige korst

Wat is een goede vleessnijmachine?
Blog
Brechje

Wat is een goede vleessnijmachine?

Alle professionele snijmachines zijn uitgerust met scherpe messen. Toch zit er een verschil tussen de verschillende snijmachines. De ene snijmachine is bijvoorbeeld de perfecte brood-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *