1. Afwegen
2. Kneden
Kneden is naast het precies afwegen van de ingrediƫnten ook een onderdeel waarop je brood kan lukken of mislukken. Een brooddeeg moet goed gekneed worden zodat zuurstof wordt opgenomen in het deeg. Tijdens het kneden ontwikkelt het brood de gluteneiwitten die zorgen voor de elastische structuur. Zie je er tegenop om dit klusje met de hand te moeten doen? Met ƩƩn druk op de knop kneedt en rolt de Graef MYestro het deeg helemaal fijn.
3. Vloeistoffen
Je brooddeeg zal veel luchtiger, egaler en rekbaarder zijn als de vloeistoffen zoals melk en water niet in Ć©Ć©n keer worden toegevoegd. Voeg dit geleidelijk beetje bij beetje toe. In het beste geval moet de laatste 10% – 15% van de benodigde vloeistof pas tegen het einde langzaam toegevoegd worden, dit voorkomt dat het deeg vloeibaar wordt. Met de grote invoeropening van de MYestro keukenmachine kan dit gemakkelijk en zonder morsen.
4. Afwisselen
Altijd hetzelfde wordt uiteindelijk saai, zo is dat ook met brood. Met een zelfgebakken brood zijn er een hoop mogelijkheden. Je kunt niet alleen variƫren met het beleg, maar ook met het deeg zelf. Voeg eens granen of zaden toe voor een andere smaakervaring. Je brood krijgt een nootachtige smaak als je walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad toevoegt. Voor een borrelbrood kun je gedroogde tomaatjes en olijven toevoegen. En probeer in de herfst eens pompoenbrood.
5. Testen
Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je brood gaar is. Zoals de stokjestest. Als je een houten stokje in het deeg steekt en het er weer uittrekt zonder deegresten, is het brood klaar.
Een andere manier is de kloptest. Haal het brood voorzichtig uit de oven en geef een tik op de onderkant, als het hol klinkt, is het brood klaar.
Graef keukemachine
Interessant blog? Deel het online š
De beste broodroosters
De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variƫren met beleg. Kruidenboter, kaas,
De Graef messenslijper
De Graef MessenslijperĀ zorgt ervoor dat je messen van een Graef Snijmachine weer vlijmscherp zijn. Met de scherpe messen kun je weer volop genieten van je
Een BPA-vrije waterkoker
Zoek je een BPA-vrije waterkoker? Die er ook nog eens erg elegant uit ziet in elke keuken? Dan is De Graef Waterkoker WK300 Glas iets
Zelf ijskoffie maken
Op warme dagen kun je vaak wel een energieboost gebruiken. Maar een warme kop koffie slaan we liever even over. Probeer daarom eens om zelf
5 tips om zelf brood te bakken
Zelf brood bakken is helemaal in. En wat is er nou lekkerder dan je eigen verse brood uit de oven te halen, de knapperige korst
Wat is een goede vleessnijmachine?
Alle professionele snijmachines zijn uitgerust met scherpe messen. Toch zit er een verschil tussen de verschillende snijmachines. De ene snijmachine is bijvoorbeeld de perfecte brood-