✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

5 tips om zelf brood te bakken

5 tips om zelf brood te bakken

Zelf brood bakken is helemaal in. En wat is er nou lekkerder dan je eigen verse brood uit de oven te halen, de knapperige korst open te bereken en er lauwwarm van te genieten tijdens de lunch of de borrel. En je kunt eindeloos variëren met ingrediënten als je zelf je brood bakt. In deze blog geven we 5 tips om zelf te brood te bakken.

1. Afwegen

In tegenstelling tot koken moeten ingrediënten bij het bakken van brood altijd tot op de gram worden afgewogen. De exacte hoeveelheden en de perfecte verhoudingen van de ingrediënten zijn van belang. De verhouding tussen zout en bloem staat bijvoorbeeld vast bij het bakken van brood. Dit is altijd 20 gram zout per kilo bloem.

2. Kneden

Kneden is naast het precies afwegen van de ingrediënten ook een onderdeel waarop je brood kan lukken of mislukken. Een brooddeeg moet goed gekneed worden zodat zuurstof wordt opgenomen in het deeg. Tijdens het kneden ontwikkelt het brood de gluteneiwitten die zorgen voor de elastische structuur. Zie je er tegenop om dit klusje met de hand te moeten doen? Met één druk op de knop kneedt en rolt de Graef MYestro het deeg helemaal fijn.

3. Vloeistoffen

Je brooddeeg zal veel luchtiger, egaler en rekbaarder zijn als de vloeistoffen zoals melk en water niet in één keer worden toegevoegd. Voeg dit geleidelijk beetje bij beetje toe. In het beste geval moet de laatste 10% – 15% van de benodigde vloeistof pas tegen het einde langzaam toegevoegd worden, dit voorkomt dat het deeg vloeibaar wordt. Met de grote invoeropening van de MYestro keukenmachine kan dit gemakkelijk en zonder morsen.

4. Afwisselen

Altijd hetzelfde wordt uiteindelijk saai, zo is dat ook met brood. Met een zelfgebakken brood zijn er een hoop mogelijkheden. Je kunt niet alleen variëren met het beleg, maar ook met het deeg zelf. Voeg eens granen of zaden toe voor een andere smaakervaring. Je brood krijgt een nootachtige smaak als je walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad toevoegt. Voor een borrelbrood kun je gedroogde tomaatjes en olijven toevoegen. En probeer in de herfst eens pompoenbrood.

5. Testen

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je brood gaar is. Zoals de stokjestest. Als je een houten stokje in het deeg steekt en het er weer uittrekt zonder deegresten, is het brood klaar.

Een andere manier is de kloptest. Haal het brood voorzichtig uit de oven en geef een tik op de onderkant, als het hol klinkt, is het brood klaar.

Graef keukemachine

Interessant blog? Deel het online 🙂

Perfect-gesneden-Vitello-Tonnato
Blog
chris

Perfect gesneden Vitello Tonnato

Sommige recepten zijn een stuk moeilijker of een stuk minder lekker zonder snijmachine. Met een Graef snijmachine kan je deze heerlijke recepten wel eenvoudig uitvoeren.

retro waterkoker zwart
Blog
chris

Retro waterkoker

De retro waterkoker van Graef heeft een prettige werking. Vanaf moment één voel je de Duitse degelijkheid. En wat dacht je van het retro design?

Staafmixerset
Blog
chris

Staafmixerset

Een staafmixer is een fantastisch product om soepen en sauzen mee te pureren. Maar de staafmixer wordt pas echt interessant, als hij onderdeel is van

zelf pompoensoep maken staafmixer
Blog
Anne Groen

Zelf pompoensoep maken

Pompoensoep is een populair gerecht, vooral in de herfst en winter, om verschillende redenen. Zo is deze soep gezond en gemakkelijk te maken. Daarbij is

mytiny 3 kleuren
Blog
Anne Groen

Compacte snijmachine

Een snijmachine is heel handig om snel nette plakken brood, groente, vlees of kaas mee te snijden. Dankzij het precieze snijresultaat en de eenvoudige bediening

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *