1. Afwegen
2. Kneden
Kneden is naast het precies afwegen van de ingrediënten ook een onderdeel waarop je brood kan lukken of mislukken. Een brooddeeg moet goed gekneed worden zodat zuurstof wordt opgenomen in het deeg. Tijdens het kneden ontwikkelt het brood de gluteneiwitten die zorgen voor de elastische structuur. Zie je er tegenop om dit klusje met de hand te moeten doen? Met één druk op de knop kneedt en rolt de Graef MYestro het deeg helemaal fijn.
3. Vloeistoffen
Je brooddeeg zal veel luchtiger, egaler en rekbaarder zijn als de vloeistoffen zoals melk en water niet in één keer worden toegevoegd. Voeg dit geleidelijk beetje bij beetje toe. In het beste geval moet de laatste 10% – 15% van de benodigde vloeistof pas tegen het einde langzaam toegevoegd worden, dit voorkomt dat het deeg vloeibaar wordt. Met de grote invoeropening van de MYestro keukenmachine kan dit gemakkelijk en zonder morsen.
4. Afwisselen
Altijd hetzelfde wordt uiteindelijk saai, zo is dat ook met brood. Met een zelfgebakken brood zijn er een hoop mogelijkheden. Je kunt niet alleen variëren met het beleg, maar ook met het deeg zelf. Voeg eens granen of zaden toe voor een andere smaakervaring. Je brood krijgt een nootachtige smaak als je walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad toevoegt. Voor een borrelbrood kun je gedroogde tomaatjes en olijven toevoegen. En probeer in de herfst eens pompoenbrood.
5. Testen
Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je brood gaar is. Zoals de stokjestest. Als je een houten stokje in het deeg steekt en het er weer uittrekt zonder deegresten, is het brood klaar.
Een andere manier is de kloptest. Haal het brood voorzichtig uit de oven en geef een tik op de onderkant, als het hol klinkt, is het brood klaar.
Graef keukemachine
Interessant blog? Deel het online 🙂

Recepten voor de broodbakmachine
Bak je graag zelf brood? En wil je weleens iets anders dan standaard volkoren? Dan ben je toe aan onze broodbakmachinerecepten. Wat je nodig hebt, is natuurlijk de broodbakmachine van Graef. Maar ook met andere broodbakmachines kun je deze recepten bereiden. Alleen moet je dan zelf even uitvinden welk programma precies bij de recepten hoor. Kleinigheidje, toch?

Ode aan de broodrooster
De broodrooster is de meester in het ontdooien van bevroren broodsneetjes uit de vriezer. Bij sommige gezinnen staat hij continu aan, omdat de (puber)kinderen de hele dag door brood eten. Ze kunnen niet meer zonder deze mooie tovenaar. Brood erin, toast eruit. Het lijkt magie, maar het is gewoon techniek.

Yoghurt maken
Zelf yoghurt maken van rauwe melk. Dat kan met de Graef IJsmachine met ijs- en yoghurtfunctie. Met dit apparaat is zelf yoghurt maken erg makkelijk en supergezond. Precies wat je wilt. En je kunt met dezelfde machine ook nog eens een lekker toetje maken.

De beste koffiemolen voor jou
Graef is groot in koffiemolens. We hebben er maar liefst 8 in het assortiment. Allemaal van de hoge Duitse kwaliteit die je van Graef mag verwachten. Uitgevoerd in stijlvol design en ongelooflijk intuïtief te gebruiken. De Graef koffiemolen is de beste koffiemolen voor jou. Maar welke uit ons assortiment voldoet aan jouw wensen? In dit blog helpen we je op weg.

Maak het perfecte Valentijnsdagontbijt
Het is bijna 14 februari, de dag van de liefde. Of je nu alleen of samen bent met Valentijnsdag, een heerlijk ontbijt kan niet ontbreken. Wij hebben het perfecte wafelijzer met een ontbijtrecept. Zo kun jij met Valentijnsdag heerlijke wafels maken met een topping van room en vers fruit.

Perfect gesneden Vitello Tonnato
Perfect gesneden Vitello Tonnato. Lekker om te serveren als voorgerecht tijdens een brunch of diner met vrienden en familie.