1. Afwegen
2. Kneden
Kneden is naast het precies afwegen van de ingrediënten ook een onderdeel waarop je brood kan lukken of mislukken. Een brooddeeg moet goed gekneed worden zodat zuurstof wordt opgenomen in het deeg. Tijdens het kneden ontwikkelt het brood de gluteneiwitten die zorgen voor de elastische structuur. Zie je er tegenop om dit klusje met de hand te moeten doen? Met één druk op de knop kneedt en rolt de Graef MYestro het deeg helemaal fijn.
3. Vloeistoffen
Je brooddeeg zal veel luchtiger, egaler en rekbaarder zijn als de vloeistoffen zoals melk en water niet in één keer worden toegevoegd. Voeg dit geleidelijk beetje bij beetje toe. In het beste geval moet de laatste 10% – 15% van de benodigde vloeistof pas tegen het einde langzaam toegevoegd worden, dit voorkomt dat het deeg vloeibaar wordt. Met de grote invoeropening van de MYestro keukenmachine kan dit gemakkelijk en zonder morsen.
4. Afwisselen
Altijd hetzelfde wordt uiteindelijk saai, zo is dat ook met brood. Met een zelfgebakken brood zijn er een hoop mogelijkheden. Je kunt niet alleen variëren met het beleg, maar ook met het deeg zelf. Voeg eens granen of zaden toe voor een andere smaakervaring. Je brood krijgt een nootachtige smaak als je walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad toevoegt. Voor een borrelbrood kun je gedroogde tomaatjes en olijven toevoegen. En probeer in de herfst eens pompoenbrood.
5. Testen
Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je brood gaar is. Zoals de stokjestest. Als je een houten stokje in het deeg steekt en het er weer uittrekt zonder deegresten, is het brood klaar.
Een andere manier is de kloptest. Haal het brood voorzichtig uit de oven en geef een tik op de onderkant, als het hol klinkt, is het brood klaar.
Graef keukemachine
Interessant blog? Deel het online 🙂
Perfect gesneden Vitello Tonnato
Sommige recepten zijn een stuk moeilijker of een stuk minder lekker zonder snijmachine. Met een Graef snijmachine kan je deze heerlijke recepten wel eenvoudig uitvoeren.
Retro waterkoker
De retro waterkoker van Graef heeft een prettige werking. Vanaf moment één voel je de Duitse degelijkheid. En wat dacht je van het retro design?
Staafmixerset
Een staafmixer is een fantastisch product om soepen en sauzen mee te pureren. Maar de staafmixer wordt pas echt interessant, als hij onderdeel is van
Zelf pompoensoep maken
Pompoensoep is een populair gerecht, vooral in de herfst en winter, om verschillende redenen. Zo is deze soep gezond en gemakkelijk te maken. Daarbij is
Zelf brood bakken in een broodbakmachine
Zelf brood bakken in een broodbakmachine is helemaal in. Volautomatisch en kraakvers. Een broodbakmachine doet het werk voor je, waardoor je niet al te veel
Compacte snijmachine
Een snijmachine is heel handig om snel nette plakken brood, groente, vlees of kaas mee te snijden. Dankzij het precieze snijresultaat en de eenvoudige bediening