✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Rozen gemaakt van bladerdeeg

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met dunne plakjes appel en amandelen. Supermakkelijk te maken en het ziet er leuk uit. Serveer ze ’s middags bij de thee of juist als toetje na het avondeten.

Ingrediënten

  • 2 appels naar keuze
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels melk
  • Vruchtvlees van een vanillestokje
  • 4 eetlepels honing
  • Sap van 1 biologische citroen
  • 50 milliliter amaretto likeur
  • 50 gram amandelen

Ingrediënten zabaglione

  • 3 eierdooiers
  • 25 gram bruine rietsuiker
  • Pulp van 1 vanillestokje
  • 200 milliliter witte wijn
Bladerdeeg rozen met honing en amandelen

Zo maak je de rozen

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en snij de appel in partjes. Snij vervolgens de appel in dunne plakjes met de snijmachine op snelheid 1.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in zes stroken van dezelfde breedte. Meng het eigeel met de melk voor later.

Doe de vanillepulp, het citroensap en de amaretto samen met de honing in de pan en laat tot de helft inkoken.

Terug bij de bladerdeegreepjes, leg de appelschijfjes erop, iets overlappend. Gebruik nu het eigeelmengsel. Bestrijk de afzonderlijke repen met het eigeelmengsel en rol ze op tot een roosvorm. Bestrijk ze nogmaals en bestrooi ze met de gehakte amandelen.

Vervolgens zet je de roosjes op een bakplaat of een pizzasteen. Doe ze 6 – 8 minuten in de oven.

Zo maak je de zabaglione

Ondertussen kun je de zabaglione maken. Doe hiervoor de eierdooiers, rietsuiker, vanillepulp en witte wijn in een pan en klop het geheel op het fornuis gedurende 3-4 minuten tot het dik en schuimig is.

Voordat je de bladerdeegrozen met de zabaglione op een bord legt, bestrijk je ze met de honing-amaretto en bestrooi je ze met poedersuiker.

Interessant blog? Deel het online 🙂

ode aan de broodrooster
Blog
chris

Ode aan de broodrooster

De broodrooster is de meester in het ontdooien van bevroren broodsneetjes uit de vriezer. Bij sommige gezinnen staat hij continu aan, omdat de (puber)kinderen de hele dag door brood eten. Ze kunnen niet meer zonder deze mooie tovenaar. Brood erin, toast eruit. Het lijkt magie, maar het is gewoon techniek.

zelf yoghurt maken recept
Blog
chris

Yoghurt maken

Zelf yoghurt maken van rauwe melk. Dat kan met de Graef IJsmachine met ijs- en yoghurtfunctie. Met dit apparaat is zelf yoghurt maken erg makkelijk en supergezond. Precies wat je wilt. En je kunt met dezelfde machine ook nog eens een lekker toetje maken.

De beste bonenmalers
Blog
chris

De beste koffiemolen voor jou

Graef is groot in koffiemolens. We hebben er maar liefst 8 in het assortiment. Allemaal van de hoge Duitse kwaliteit die je van Graef mag verwachten. Uitgevoerd in stijlvol design en ongelooflijk intuïtief te gebruiken. De Graef koffiemolen is de beste koffiemolen voor jou. Maar welke uit ons assortiment voldoet aan jouw wensen? In dit blog helpen we je op weg.

Graef Valentijnsdag ontbijt
Blog
chris

Maak het perfecte Valentijnsdagontbijt

Het is bijna 14 februari, de dag van de liefde. Of je nu alleen of samen bent met Valentijnsdag, een heerlijk ontbijt kan niet ontbreken. Wij hebben het perfecte wafelijzer met een ontbijtrecept. Zo kun jij met Valentijnsdag heerlijke wafels maken met een topping van room en vers fruit.

retro waterkoker zwart
Blog
chris

Retro waterkoker

Blog over retro waterkoker van Graef. Prettige werking met een retro design. Voel de Duitse degelijkheid en de geavanceerde techniek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *