✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Rozen gemaakt van bladerdeeg

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met dunne plakjes appel en amandelen. Supermakkelijk te maken en het ziet er leuk uit. Serveer ze ‘s middags bij de thee of juist als toetje na het avondeten.

Ingrediënten

  • 2 appels naar keuze
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels melk
  • Vruchtvlees van een vanillestokje
  • 4 eetlepels honing
  • Sap van 1 biologische citroen
  • 50 milliliter amaretto likeur
  • 50 gram amandelen

Ingrediënten zabaglione

  • 3 eierdooiers
  • 25 gram bruine rietsuiker
  • Pulp van 1 vanillestokje
  • 200 milliliter witte wijn
Bladerdeeg rozen met honing en amandelen

Zo maak je de rozen

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en snij de appel in partjes. Snij vervolgens de appel in dunne plakjes met de snijmachine op snelheid 1.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in zes stroken van dezelfde breedte. Meng het eigeel met de melk voor later.

Doe de vanillepulp, het citroensap en de amaretto samen met de honing in de pan en laat tot de helft inkoken.

Terug bij de bladerdeegreepjes, leg de appelschijfjes erop, iets overlappend. Gebruik nu het eigeelmengsel. Bestrijk de afzonderlijke repen met het eigeelmengsel en rol ze op tot een roosvorm. Bestrijk ze nogmaals en bestrooi ze met de gehakte amandelen.

Vervolgens zet je de roosjes op een bakplaat of een pizzasteen. Doe ze 6 – 8 minuten in de oven.

Zo maak je de zabaglione

Ondertussen kun je de zabaglione maken. Doe hiervoor de eierdooiers, rietsuiker, vanillepulp en witte wijn in een pan en klop het geheel op het fornuis gedurende 3-4 minuten tot het dik en schuimig is.

Voordat je de bladerdeegrozen met de zabaglione op een bord legt, bestrijk je ze met de honing-amaretto en bestrooi je ze met poedersuiker.

Interessant blog? Deel het online 🙂

zelf pompoensoep maken staafmixer
Blog
Anne Groen

Zelf pompoensoep maken

Pompoensoep is een populair gerecht, vooral in de herfst en winter, om verschillende redenen. Zo is deze soep gezond en gemakkelijk te maken. Daarbij is

mytiny 3 kleuren
Blog
Anne Groen

Compacte snijmachine

Een snijmachine is heel handig om snel nette plakken brood, groente, vlees of kaas mee te snijden. Dankzij het precieze snijresultaat en de eenvoudige bediening

de beste vaderdag cadeaus
Blog
Anne Groen

De beste vaderdag cadeaus

Vaderdag is de perfecte gelegenheid om jouw vader te verwennen met een heerlijk ontbijt. En een cadeau dat hij direct kan gebruiken. In dit blog

Rozen gemaakt van bladerdeeg
Blog
Brechje

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

De beste broodroosters
Blog
chris

De beste broodroosters

De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variëren met beleg. Kruidenboter, kaas,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *