Winkelwagentje

 

✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Rozen gemaakt van bladerdeeg

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met dunne plakjes appel en amandelen. Supermakkelijk te maken en het ziet er leuk uit. Serveer ze ‘s middags bij de thee of juist als toetje na het avondeten.

Ingrediënten

  • 2 appels naar keuze
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels melk
  • Vruchtvlees van een vanillestokje
  • 4 eetlepels honing
  • Sap van 1 biologische citroen
  • 50 milliliter amaretto likeur
  • 50 gram amandelen

Ingrediënten zabaglione

  • 3 eierdooiers
  • 25 gram bruine rietsuiker
  • Pulp van 1 vanillestokje
  • 200 milliliter witte wijn
Bladerdeeg rozen met honing en amandelen

Zo maak je de rozen

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en snij de appel in partjes. Snij vervolgens de appel in dunne plakjes met de snijmachine op snelheid 1.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in zes stroken van dezelfde breedte. Meng het eigeel met de melk voor later.

Doe de vanillepulp, het citroensap en de amaretto samen met de honing in de pan en laat tot de helft inkoken.

Terug bij de bladerdeegreepjes, leg de appelschijfjes erop, iets overlappend. Gebruik nu het eigeelmengsel. Bestrijk de afzonderlijke repen met het eigeelmengsel en rol ze op tot een roosvorm. Bestrijk ze nogmaals en bestrooi ze met de gehakte amandelen.

Vervolgens zet je de roosjes op een bakplaat of een pizzasteen. Doe ze 6 – 8 minuten in de oven.

Zo maak je de zabaglione

Ondertussen kun je de zabaglione maken. Doe hiervoor de eierdooiers, rietsuiker, vanillepulp en witte wijn in een pan en klop het geheel op het fornuis gedurende 3-4 minuten tot het dik en schuimig is.

Voordat je de bladerdeegrozen met de zabaglione op een bord legt, bestrijk je ze met de honing-amaretto en bestrooi je ze met poedersuiker.

Bakaccessoires

Interessant blog? Deel het online 🙂

Rozen gemaakt van bladerdeeg
Blog
Brechje

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

recept voor popcornwafels
Blog
chris

Recept Popcornwafels

Goudbruin gebakken wafels of zoete popcorn voor dat echte bioscoopgevoel? Kun je niet kiezen? Combineer het dan gewoon. Met de originele popcornwafels. Je kinderen zullen

Recept voor Koreaanse Croffles
Blog
chris

Recept voor Koreaanse Croffles

Ken je croffels? Zo niet, dan wordt het tijd dat je ze leert kennen. Croffles zijn een fantastische lekkernij uit Korea. Het is een combinatie

Paasontbijt idee
Blog
Brechje

Paasontbijt idee

Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker

Recept voor zoete aardappelgratin
Blog
Brechje

Recept voor zoete aardappelgratin

Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *