Het is bijna 14 februari, de dag van de liefde. Of je nu alleen of samen bent met Valentijnsdag, een heerlijk ontbijt kan niet ontbreken. Wij hebben het perfecte wafelijzer met een ontbijtrecept. Zo kun jij met Valentijnsdag heerlijke wafels maken met een topping van room en vers fruit.
Graef wafelijzer
Met het wafelijzer van Graef maak je gemakkelijk zelf de lekkerste wafels, in een hartvorm. Het wafelijzer vertelt wanneer die heet genoeg is om het beslag erin te doen. En vertelt wanneer je wafel klaar is. Hoe bruin je je wafels wilt kun je zelf instellen zodat je altijd de perfecte wafels hebt.
Wat heb je nodig?
Voordat je het valentijnsdagontbijt kunt gaan maken zul je eerst de benodigdheden in huis moeten halen. Dit kun je de dag van te voren al doen zodat je ’s ochtends direct aan de slag kunt met het ontbijt. En vergeet niet om het wafelijzer aan te schaffen zodat je die op tijd in huis hebt.
Benodigdheden wafelbeslag:
- 125 gram zachte boter
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram kwark
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 100 milliliter melk
Benodigdheden topping:
- Room
- Aardbeien
- Bosbessen
- Bramen
- Frambozen
Hoe maak je het?
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de suiker, vanillesuiker, kwark en eieren in een kom en roer dit door totdat het een romig mengsel is. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Als laatste kan de melk door het beslag worden geroerd.
Nu kun je een beetje beslag in het wafelijzer gieten. Doe het wafelijzer dicht en wacht tot de wafel klaar is. Beslag wat je overhoudt kun je nog 1 à 2 dagen afgedekt bewaren in de koekast.
Terwijl je de wafels bakt kun je de topping gaan klaarmaken. Snijd het verse fruit in stukjes en doe de room in een kom op tafel. Of doe de wafels op een bordje op een dienblad, met de topping in losse schaaltjes voor het perfecte ontbijt op bed.
Lekkere tip
Wij gebruiken voor de topping room en vers fruit, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere topping gaan. Met Slagroom of chocoladesaus. Of heel simpel met een beetje stroop of honing.