Winkelwagentje

 

✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Perfect-gesneden-Vitello-Tonnato

Perfect gesneden Vitello Tonnato

Sommige recepten zijn een stuk moeilijker of een stuk minder lekker zonder snijmachine. Met een Graef snijmachine kan je deze heerlijke recepten wel eenvoudig uitvoeren. Benieuwd wat je bijvoorbeeld kan maken met een snijmachine? In dit blog verklappen we het geheim voor heerlijke Vitello Tonanato.

Kies het juiste mes

Belangrijk bij de Vitello Tonnato is het dungesneden kalfsvlees. Jouw snijmachine maakt het al een stuk makkelijker om dun te snijden. Heb je verschillende messen? Kies dan voor een glad mes. Een glad mes is namelijk ideaal voor fijne vleeswaren. Heb je ook nog de keuze voor een hol gesneden mes? Dan kan je daarvoor kiezen. Doordat het mes hol geslepen is kan het nog dunner snijden. Binnen een handomdraai heb jij de perfecte plakjes.

Ingrediënten Vitello Tonnato

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 grote ui
  • 1 kleine prei, het witte gedeelte
  • 1 winterpeen
  • 2 kruidnagels
  • Paar takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 el kappertjes + extra
  • 2 ansjovisfilets
  • Rucola
  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • Zeezout
  • Peper
Vitello tonnato het recept

Het recept

  1. Was de winterpeen en prei en snijd deze in grove stukken. Pak dan de ui erbij en snijd deze ook in grove stukken. Doe de ui, wortel, prei in een grote pan samen met de kruidnagels, takjes verse tijm, laurierblaadjes en bouillon.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Leg het vlees in de bouillon en laat het 45 minuten zachtjes koken. Als de 45 minuten voorbij zijn kan je het vlees uit de bouillon halen en het even laten afkoelen.
  3. Doe de mayonaise, de kappertjes, de ansjovisfilets en het citroensap in een hoge maatbeker. Voeg hier een eetlepel van je bouillon aan toe. Giet hierna de tonijn af, en voeg dit ook toe aan de mayonaise en mix de saus met een staafmixer. Eventueel kan je nog wat meer citroensap toevoegen en de tonijnmayonaise verder op smaak maken met peper en zout.
  4. En dan kan je nu je snijmachine erbij pakken. Snijd de (afgekoelde) kalfsfricandeau in dunne plakken. Schik de plakjes vlees op een mooi plat bord. Vervolgens kan je de tonijnmayonaise verdelen over het vlees. Maak het bord mooi met wat rucola, extra kappertjes en versgemalen peper.

Snijmachines

Interessant blog? Deel het online 🙂

Rozen gemaakt van bladerdeeg
Blog
Brechje

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

recept voor popcornwafels
Blog
chris

Recept Popcornwafels

Goudbruin gebakken wafels of zoete popcorn voor dat echte bioscoopgevoel? Kun je niet kiezen? Combineer het dan gewoon. Met de originele popcornwafels. Je kinderen zullen

Recept voor Koreaanse Croffles
Blog
chris

Recept voor Koreaanse Croffles

Ken je croffels? Zo niet, dan wordt het tijd dat je ze leert kennen. Croffles zijn een fantastische lekkernij uit Korea. Het is een combinatie

Paasontbijt idee
Blog
Brechje

Paasontbijt idee

Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker

Recept voor zoete aardappelgratin
Blog
Brechje

Recept voor zoete aardappelgratin

Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *