āœ” De beste service en garantie

 

āœ” Gratis verzenden vanaf ā‚¬30,-

 

āœ” Gratis retourneren

Perfect-gesneden-Vitello-Tonnato

Perfect gesneden Vitello Tonnato

Sommige recepten zijn een stuk moeilijker of een stuk minder lekker zonder snijmachine. Met een Graef snijmachine kan je deze heerlijke recepten wel eenvoudig uitvoeren. Benieuwd wat je bijvoorbeeld kan maken met een snijmachine? In dit blog verklappen we het geheim voor heerlijke Vitello Tonanato.

Kies het juiste mes

Belangrijk bij de Vitello Tonnato is het dungesneden kalfsvlees. Jouw snijmachine maakt het al een stuk makkelijker om dun te snijden. Heb je verschillende messen? Kies dan voor een glad mes. Een glad mes is namelijk ideaal voor fijne vleeswaren. Heb je ook nog de keuze voor een hol gesneden mes? Dan kan je daarvoor kiezen. Doordat het mes hol geslepen is kan het nog dunner snijden. Binnen een handomdraai heb jij de perfecte plakjes.

Ingrediƫnten Vitello Tonnato

Ingrediƫnten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 grote ui
  • 1 kleine prei, het witte gedeelte
  • 1 winterpeen
  • 2 kruidnagels
  • Paar takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 el kappertjes + extra
  • 2 ansjovisfilets
  • Rucola
  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • Zeezout
  • Peper
Vitello tonnato het recept

Het recept

  1. Was de winterpeen en prei en snijd deze in grove stukken. Pak dan de ui erbij en snijd deze ook in grove stukken. Doe de ui, wortel, prei in een grote pan samen met de kruidnagels, takjes verse tijm, laurierblaadjes en bouillon.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Leg het vlees in de bouillon en laat het 45 minuten zachtjes koken. Als de 45 minuten voorbij zijn kan je het vlees uit de bouillon halen en het even laten afkoelen.
  3. Doe de mayonaise, de kappertjes, de ansjovisfilets en het citroensap in een hoge maatbeker. Voeg hier een eetlepel van je bouillon aan toe. Giet hierna de tonijn af, en voeg dit ook toe aan de mayonaise en mix de saus met een staafmixer. Eventueel kan je nog wat meer citroensap toevoegen en de tonijnmayonaise verder op smaak maken met peper en zout.
  4. En dan kan je nu je snijmachine erbij pakken. Snijd de (afgekoelde) kalfsfricandeau in dunne plakken. Schik de plakjes vlees op een mooi plat bord. Vervolgens kan je de tonijnmayonaise verdelen over het vlees. Maak het bord mooi met wat rucola, extra kappertjes en versgemalen peper.

Snijmachines

Interessant blog? Deel het online šŸ™‚

mytiny 3 kleuren
Blog
Anne Groen

Compacte snijmachine

Een snijmachine is heel handig om snel nette plakken brood, groente, vlees of kaas mee te snijden. Dankzij het precieze snijresultaat en de eenvoudige bediening

de beste vaderdag cadeaus
Blog
Anne Groen

De beste vaderdag cadeaus

Vaderdag is de perfecte gelegenheid om jouw vader te verwennen met een heerlijk ontbijt. En een cadeau dat hij direct kan gebruiken. In dit blog

Rozen gemaakt van bladerdeeg
Blog
Brechje

Rozen van bladerdeeg

Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we Ā een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

De beste broodroosters
Blog
chris

De beste broodroosters

De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variƫren met beleg. Kruidenboter, kaas,

De Graef messenslijper
Blog
chris

De Graef messenslijper

De Graef MessenslijperĀ zorgt ervoor dat je messen van een Graef Snijmachine weer vlijmscherp zijn. Met de scherpe messen kun je weer volop genieten van je

waterkokers van RVS en glas
Blog
chris

Een BPA-vrije waterkoker

Zoek je een BPA-vrije waterkoker? Die er ook nog eens erg elegant uit ziet in elke keuken? Dan is De Graef Waterkoker WK300 Glas iets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *