✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 25,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd
Perfect gesneden Vitello Tonnato

Perfect gesneden Vitello Tonnato

Sommige recepten zijn een stuk moeilijker of een stuk minder lekker zonder snijmachine. Met een Graef snijmachine kan je deze heerlijke recepten wel eenvoudig uitvoeren. Benieuwd wat je bijvoorbeeld kan maken met een snijmachine? In dit blog verklappen we het geheim voor heerlijke Vitello Tonanato.

Kies het juiste mes

Belangrijk bij de Vitello Tonnato is het dungesneden kalfsvlees. Jouw snijmachine maakt het al een stuk makkelijker om dun te snijden. Heb je verschillende messen? Kies dan voor een glad mes. Een glad mes is namelijk ideaal voor fijne vleeswaren. Heb je ook nog de keuze voor een hol gesneden mes? Dan kan je daarvoor kiezen. Doordat het mes hol geslepen is kan het nog dunner snijden. Binnen een handomdraai heb jij de perfecte plakjes.

Perfect gesneden Vitello Tonnato

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 grote ui
  • 1 kleine prei, het witte gedeelte
  • 1 winterpeen
  • 2 kruidnagels
  • Paar takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 el kappertjes + extra
  • 2 ansjovisfilets
  • Rucola
  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • Zeezout
  • Peper
Perfect gesneden Vitello Tonnato

Het recept

  1. Was de winterpeen en prei en snijd deze in grove stukken. Pak dan de ui erbij en snijd deze ook in grove stukken. Doe de ui, wortel, prei in een grote pan samen met de kruidnagels, takjes verse tijm, laurierblaadjes en bouillon.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Leg het vlees in de bouillon en laat het 45 minuten zachtjes koken. Als de 45 minuten voorbij zijn kan je het vlees uit de bouillon halen en het even laten afkoelen.
  3. Doe de mayonaise, de kappertjes, de ansjovisfilets en het citroensap in een hoge maatbeker. Voeg hier een eetlepel van je bouillon aan toe. Giet hierna de tonijn af, en voeg dit ook toe aan de mayonaise en mix de saus met een staafmixer. Eventueel kan je nog wat meer citroensap toevoegen en de tonijnmayonaise verder op smaak maken met peper en zout.

Dun, dunner, dunst

4. En dan kan je nu je snijmachine erbij pakken. Snijd de (afgekoelde) kalfsfricandeau in dunne plakken. Schik de plakjes vlees op een mooi plat bord. Vervolgens kan je de tonijnmayonaise verdelen over het vlees. Maak het bord mooi met wat rucola, extra kappertjes en versgemalen peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Aanmelden

Sluiten

Winkelwagen (0)

Winkelwagen is leeg De winkelwagen is leeg.