Een potje pesto van de supermarkt is prima. Maar zelfgemaakte verse pesto heeft zoveel meer smaak. En het is onwijs makkelijk om te maken. Met maar een paar ingrediënten en de hulp van de Graef Foodprocessor maak je zelf de lekkerste verse pesto.
Graef food-processor
Met een Foodprocessor van Graef snij, hak, meng en pureer je eenvoudig van grof tot superfijn. Met een simpele druk op de knop maak je heerlijke soepen, sauzen, vinaigrettes, pesto’s, babyvoeding en meer. De pulse-knop laat de 4 RVS snijbladen ronddraaien in de glazen afneembare schaal. Die een inhoud heeft van 1 liter. Hoe vaker je ‘pulst’ hoe fijner het resultaat.

Ingrediënten
- Flinke bos basilicum
- 35 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- Paar flinke scheuten olijfolie
- Peper
Zo maak je de pesto
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi goudbruin. Let goed op, want ze verbranden snel.
- Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de Parmezaanse kaas in stukjes en pers de knoflook.
- Stop de pijnboompitten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas en knoflook in de Graef Foodprocessor. En doe er een flinke scheut olijfolie bij.
- Choppen maar!
- Voeg naar smaak nog wat peper toe. En eventueel extra olijfolie om de gewenste dikte te bereiken.
Tip van ons: Bewaar de verse pesto in de bijbehorende glazen schaal en giet hier een klein laagje olijfolie op. Zo kun je er langer van genieten. En natuurlijk goed afsluiten in de koelkast.
Foodprocessors
Interessant blog? Deel het online 🙂

Rozen van bladerdeeg
Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

Recept Popcornwafels
Goudbruin gebakken wafels of zoete popcorn voor dat echte bioscoopgevoel? Kun je niet kiezen? Combineer het dan gewoon. Met de originele popcornwafels. Je kinderen zullen

Recept voor Koreaanse Croffles
Ken je croffels? Zo niet, dan wordt het tijd dat je ze leert kennen. Croffles zijn een fantastische lekkernij uit Korea. Het is een combinatie

Paasontbijt idee
Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker

Lekker recept met rabarber en aardbeien
Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek

Recept voor zoete aardappelgratin
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en