Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek recept met deze zoete ingrediënten. Een rabarber-pinsa. Je kunt de pizza grillen op een pizzasteen. Of je bakt hem in de oven.
Pinsa
Een ovaalvormige pizza wordt ook wel een pinsa genoemd. Daarnaast is een pinsa beter verteerbaar en bevat het minder calorieën en vet. Een pinsa is een lekker knapperig en je kunt hem beleggen met allerlei ingrediënten.
Ingrediënten pizzadeeg
- 125 milliliter water
- 100 milliliter bier
- 18 gram gist
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel suiker
- 25 milliliter olie
- 300 gram tarwebloem
- 1 snufje zout
- Meel om mee te werken
Tip! Heb je wat minder tijd? Dan kun je de rabarber-pizza prima met pizzadeeg uit de koelkast maken.
Ingrediënten topping
- 4 stengels rabarber
- 200 gram verse aardbeien
- 4 eetlepels geroosterde amandelen
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 4 theelepels crème fraiche
- 4 eetlepels honing
- 4 takjes munt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op ongeveer 180-200°C of bereid de grill voor op middelhoog direct vuur.
Verwarm voor het deeg eerst het water. Doe het water en de gist in een kom, giet het bier erover en laat het al roerend oplossen. Voeg dan de honing, het zout en de olie toe en zeef er de bloem bij. Kneed het tot een soepel deeg en laat het ongeveer 25 minuten rijzen.
Ondertussen kun je beginnen met het maken van de topping. Maak de rabarber schoon en halveer hem zodat je stukken van ongeveer 20 cm hebt. Zo kun je de stukken het beste in dunne plakjes snijden. Was de aardbeien en snijd ze ook in stukjes. Hak tot slot de amandelen fijn.
Als het deeg gerezen is, vorm dan 1-2 platte ovalen en besmeer ze met de jam en de crème fraîche, beleg ze met de rabarberreepjes en druppel er een beetje honing over. Laat de pizza’s ongeveer 15 minuten in de oven staan of 6-8 minuten op de grill met gesloten deksel. Tot slot werk je ze af met de aardbeien en amandelen en garneer je de pizza met munt.
Keukenmachines
Interessant blog? Deel het online 🙂

Een BPA-vrije waterkoker
Zoek je een BPA-vrije waterkoker? Die er ook nog eens erg elegant uit ziet in elke keuken? Dan is De Graef Waterkoker WK300 Glas iets

De beste broodroosters
De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variëren met beleg. Kruidenboter, kaas,

Zelf ijskoffie maken
Op warme dagen kun je vaak wel een energieboost gebruiken. Maar een warme kop koffie slaan we liever even over. Probeer daarom eens om zelf

5 tips om zelf brood te bakken
Zelf brood bakken is helemaal in. En wat is er nou lekkerder dan je eigen verse brood uit de oven te halen, de knapperige korst

Wat is een goede vleessnijmachine?
Alle professionele snijmachines zijn uitgerust met scherpe messen. Toch zit er een verschil tussen de verschillende snijmachines. De ene snijmachine is bijvoorbeeld de perfecte brood-

Recept voor verse pesto
Een potje pesto van de supermarkt is prima. Maar zelfgemaakte verse pesto heeft zoveel meer smaak. En het is onwijs makkelijk om te maken. Met