Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek recept met deze zoete ingrediënten. Een rabarber-pinsa. Je kunt de pizza grillen op een pizzasteen. Of je bakt hem in de oven.
Pinsa
Een ovaalvormige pizza wordt ook wel een pinsa genoemd. Daarnaast is een pinsa beter verteerbaar en bevat het minder calorieën en vet. Een pinsa is een lekker knapperig en je kunt hem beleggen met allerlei ingrediënten.
Ingrediënten pizzadeeg
- 125 milliliter water
- 100 milliliter bier
- 18 gram gist
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel suiker
- 25 milliliter olie
- 300 gram tarwebloem
- 1 snufje zout
- Meel om mee te werken
Tip! Heb je wat minder tijd? Dan kun je de rabarber-pizza prima met pizzadeeg uit de koelkast maken.
Ingrediënten topping
- 4 stengels rabarber
- 200 gram verse aardbeien
- 4 eetlepels geroosterde amandelen
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 4 theelepels crème fraiche
- 4 eetlepels honing
- 4 takjes munt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op ongeveer 180-200°C of bereid de grill voor op middelhoog direct vuur.
Verwarm voor het deeg eerst het water. Doe het water en de gist in een kom, giet het bier erover en laat het al roerend oplossen. Voeg dan de honing, het zout en de olie toe en zeef er de bloem bij. Kneed het tot een soepel deeg en laat het ongeveer 25 minuten rijzen.
Ondertussen kun je beginnen met het maken van de topping. Maak de rabarber schoon en halveer hem zodat je stukken van ongeveer 20 cm hebt. Zo kun je de stukken het beste in dunne plakjes snijden. Was de aardbeien en snijd ze ook in stukjes. Hak tot slot de amandelen fijn.
Als het deeg gerezen is, vorm dan 1-2 platte ovalen en besmeer ze met de jam en de crème fraîche, beleg ze met de rabarberreepjes en druppel er een beetje honing over. Laat de pizza’s ongeveer 15 minuten in de oven staan of 6-8 minuten op de grill met gesloten deksel. Tot slot werk je ze af met de aardbeien en amandelen en garneer je de pizza met munt.
Keukenmachines
Interessant blog? Deel het online 🙂

Lekker recept met rabarber en aardbeien
Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek

Recept voor zoete aardappelgratin
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en

Maak je eigen borrelplank xxl
Een heerlijke borrelplank xxl. Niet besteld of gekocht. Nee, gewoon zelf gemaakt! Gezellig met visite of juist voor jezelf, lekker op de bank. Met jouw

Kerstdecoratie van gedroogde sinaasappel
De kerstdagen staan voor de deur. Tijd om het huis weer warm aan te kleden en de kerstboom op te tuigen. Wist je dat je

Duurzamer koken door de snijmachine
Veel mensen willen duurzamer koken. Toch is dat best een uitdaging. Want hoe pak je dat het beste aan? In Duitsland deden elf gezinnen een

Zelf thee maken
Thee is supergezond. De verschillende kruidenextracten hebben allemaal een eigen helende werking tegen verschillende kwaaltjes. In deze blog vertellen we hoe je met een droogoven