Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek recept met deze zoete ingrediënten. Een rabarber-pinsa. Je kunt de pizza grillen op een pizzasteen. Of je bakt hem in de oven.
Pinsa
Een ovaalvormige pizza wordt ook wel een pinsa genoemd. Daarnaast is een pinsa beter verteerbaar en bevat het minder calorieën en vet. Een pinsa is een lekker knapperig en je kunt hem beleggen met allerlei ingrediënten.
Ingrediënten pizzadeeg
- 125 milliliter water
- 100 milliliter bier
- 18 gram gist
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel suiker
- 25 milliliter olie
- 300 gram tarwebloem
- 1 snufje zout
- Meel om mee te werken
Tip! Heb je wat minder tijd? Dan kun je de rabarber-pizza prima met pizzadeeg uit de koelkast maken.
Ingrediënten topping
- 4 stengels rabarber
- 200 gram verse aardbeien
- 4 eetlepels geroosterde amandelen
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 4 theelepels crème fraiche
- 4 eetlepels honing
- 4 takjes munt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op ongeveer 180-200°C of bereid de grill voor op middelhoog direct vuur.
Verwarm voor het deeg eerst het water. Doe het water en de gist in een kom, giet het bier erover en laat het al roerend oplossen. Voeg dan de honing, het zout en de olie toe en zeef er de bloem bij. Kneed het tot een soepel deeg en laat het ongeveer 25 minuten rijzen.
Ondertussen kun je beginnen met het maken van de topping. Maak de rabarber schoon en halveer hem zodat je stukken van ongeveer 20 cm hebt. Zo kun je de stukken het beste in dunne plakjes snijden. Was de aardbeien en snijd ze ook in stukjes. Hak tot slot de amandelen fijn.
Als het deeg gerezen is, vorm dan 1-2 platte ovalen en besmeer ze met de jam en de crème fraîche, beleg ze met de rabarberreepjes en druppel er een beetje honing over. Laat de pizza’s ongeveer 15 minuten in de oven staan of 6-8 minuten op de grill met gesloten deksel. Tot slot werk je ze af met de aardbeien en amandelen en garneer je de pizza met munt.
Keukenmachines
Interessant blog? Deel het online 🙂

Recepten voor de broodbakmachine
Bak je graag zelf brood? En wil je weleens iets anders dan standaard volkoren? Dan ben je toe aan onze broodbakmachinerecepten. Wat je nodig hebt, is natuurlijk de broodbakmachine van Graef. Maar ook met andere broodbakmachines kun je deze recepten bereiden. Alleen moet je dan zelf even uitvinden welk programma precies bij de recepten hoor. Kleinigheidje, toch?

Ode aan de broodrooster
De broodrooster is de meester in het ontdooien van bevroren broodsneetjes uit de vriezer. Bij sommige gezinnen staat hij continu aan, omdat de (puber)kinderen de hele dag door brood eten. Ze kunnen niet meer zonder deze mooie tovenaar. Brood erin, toast eruit. Het lijkt magie, maar het is gewoon techniek.

Yoghurt maken
Zelf yoghurt maken van rauwe melk. Dat kan met de Graef IJsmachine met ijs- en yoghurtfunctie. Met dit apparaat is zelf yoghurt maken erg makkelijk en supergezond. Precies wat je wilt. En je kunt met dezelfde machine ook nog eens een lekker toetje maken.

De beste koffiemolen voor jou
Graef is groot in koffiemolens. We hebben er maar liefst 8 in het assortiment. Allemaal van de hoge Duitse kwaliteit die je van Graef mag verwachten. Uitgevoerd in stijlvol design en ongelooflijk intuïtief te gebruiken. De Graef koffiemolen is de beste koffiemolen voor jou. Maar welke uit ons assortiment voldoet aan jouw wensen? In dit blog helpen we je op weg.

Maak het perfecte Valentijnsdagontbijt
Het is bijna 14 februari, de dag van de liefde. Of je nu alleen of samen bent met Valentijnsdag, een heerlijk ontbijt kan niet ontbreken. Wij hebben het perfecte wafelijzer met een ontbijtrecept. Zo kun jij met Valentijnsdag heerlijke wafels maken met een topping van room en vers fruit.

Perfect gesneden Vitello Tonnato
Perfect gesneden Vitello Tonnato. Lekker om te serveren als voorgerecht tijdens een brunch of diner met vrienden en familie.