Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en kokosmelk. Het gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Makkelijk als je weinig tijd hebt of als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Aardappel-gratin
De originele aardappelgratin is een van oorsprong Frans recept. Het wordt gemaakt van aardappel en crème fraîche. Aardappelgratin is van zichzelf een zwaar gerecht dat goed vult. Daarom kun je het het beste met wat verse groente serveren.
Zoete aardappel-gratin
De aardappelgratin van aardappel kennen we eigenlijk allemaal wel. Daarom delen wij een recept voor zoete aardappelgratin. Om een zoete aardappel in plakjes te snijden, raden wij aan om een Classic snijmachine te gebruiken met een gegolfd of gekarteld mes.
Ingrediënten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kilo zoete aardappelen
- 3 theelepels kerriepoeder
- 10 – 15 gram korrelig zeezout
- 75 gram geroosterde pistachenoten
- 150 milliliter kokosmelk
- 2 – 3 eetlepels sojasaus
- Sap van een halve limoen
- 50 milliliter koolzaadolie
- Peper
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dunne plakken met de Classic snijmachine en doe ze in een grote kom. Meng 1 theelepel kerriepoeder met het zeezout. Hak de pistachenoten grof.
Doe de kokosmelk in een klein pannetje met sojasaus, het limoensap en de resterende kerrie. Laat dit een beetje inkoken. Besprenkel de zoete aardappelschijfjes met koolzaadolie, peper en wat van het kerriezout. Meng goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelschijfjes strak en rechtop in een gratinschaal. Giet vervolgens het kokosmelkmengsel er gelijkmatig overheen.
Zet de schaal in de oven en bak de gratin ongeveer 30 minuten. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en bak nog eens 10 minuten. Bestrooi de afgewerkte gratin met het resterende kerriezout en serveer het warm.
Snijmachines voor groente
Interessant blog? Deel het online 🙂

Lekker recept met rabarber en aardbeien
Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek

Recept voor zoete aardappelgratin
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en

Maak je eigen borrelplank xxl
Een heerlijke borrelplank xxl. Niet besteld of gekocht. Nee, gewoon zelf gemaakt! Gezellig met visite of juist voor jezelf, lekker op de bank. Met jouw

Kerstdecoratie van gedroogde sinaasappel
De kerstdagen staan voor de deur. Tijd om het huis weer warm aan te kleden en de kerstboom op te tuigen. Wist je dat je

Duurzamer koken door de snijmachine
Veel mensen willen duurzamer koken. Toch is dat best een uitdaging. Want hoe pak je dat het beste aan? In Duitsland deden elf gezinnen een

Zelf thee maken
Thee is supergezond. De verschillende kruidenextracten hebben allemaal een eigen helende werking tegen verschillende kwaaltjes. In deze blog vertellen we hoe je met een droogoven