✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Recept voor zoete aardappelgratin

Recept voor zoete aardappelgratin

Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en kokosmelk. Het gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Makkelijk als je weinig tijd hebt of als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Aardappel-gratin

De originele aardappelgratin is een van oorsprong Frans recept. Het wordt gemaakt van aardappel en crème fraîche. Aardappelgratin is van zichzelf een zwaar gerecht dat goed vult. Daarom kun je het het beste met wat verse groente serveren.

Aardappelgratin

Zoete aardappel-gratin

De aardappelgratin van aardappel kennen we eigenlijk allemaal wel. Daarom delen wij een recept voor zoete aardappelgratin. Om een zoete aardappel in plakjes te snijden, raden wij aan om een Classic snijmachine te gebruiken met een gegolfd of gekarteld mes.

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 10 – 15 gram korrelig zeezout
  • 75 gram geroosterde pistachenoten
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 2 – 3 eetlepels sojasaus
  • Sap van een halve limoen
  • 50 milliliter koolzaadolie
  • Peper

Zo maak je het

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dunne plakken met de Classic snijmachine en doe ze in een grote kom. Meng 1 theelepel kerriepoeder met het zeezout. Hak de pistachenoten grof.

Doe de kokosmelk in een klein pannetje met sojasaus, het limoensap en de resterende kerrie. Laat dit een beetje inkoken. Besprenkel de zoete aardappelschijfjes met koolzaadolie, peper en wat van het kerriezout. Meng goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelschijfjes strak en rechtop in een gratinschaal. Giet vervolgens het kokosmelkmengsel er gelijkmatig overheen.

Zet de schaal in de oven en bak de gratin ongeveer 30 minuten. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en bak nog eens 10 minuten. Bestrooi de afgewerkte gratin met het resterende kerriezout en serveer het warm.

Snijmachines voor groente

Interessant blog? Deel het online 🙂

De beste broodroosters
Blog
chris

De beste broodroosters

De dag beginnen met een vers sneetje geroosterd brood. In bijna elk huishouden wordt het gegeten. En je kan veel variëren met beleg. Kruidenboter, kaas,

De Graef messenslijper
Blog
chris

De Graef messenslijper

De Graef Messenslijper zorgt ervoor dat je messen van een Graef Snijmachine weer vlijmscherp zijn. Met de scherpe messen kun je weer volop genieten van je

waterkokers van RVS en glas
Blog
chris

Een BPA-vrije waterkoker

Zoek je een BPA-vrije waterkoker? Die er ook nog eens erg elegant uit ziet in elke keuken? Dan is De Graef Waterkoker WK300 Glas iets

Zelf ijskoffie maken
Blog
Brechje

Zelf ijskoffie maken

Op warme dagen kun je vaak wel een energieboost gebruiken. Maar een warme kop koffie slaan we liever even over. Probeer daarom eens om zelf

5 tips om zelf brood te bakken
Blog
Brechje

5 tips om zelf brood te bakken

Zelf brood bakken is helemaal in. En wat is er nou lekkerder dan je eigen verse brood uit de oven te halen, de knapperige korst

Wat is een goede vleessnijmachine?
Blog
Brechje

Wat is een goede vleessnijmachine?

Alle professionele snijmachines zijn uitgerust met scherpe messen. Toch zit er een verschil tussen de verschillende snijmachines. De ene snijmachine is bijvoorbeeld de perfecte brood-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *