Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker paasontbijt idee met flinterdun gesneden rauwe ham, spinazie en een gepocheerd eitje. Leg dit allemaal op een versgesneden sneetje brood en je hebt alle ingrediënten voor een feestelijk paasontbijt.
Ingrediënten boerenbrood
- ½ boerenbrood (ca. 300 gram)
- 4 eetlepels boter
- 1 sjalot
- 1 handvol spinazie
- 4 plakjes flinterdun gesneden droge ham
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat, geraspt
Gepocheerde eieren
- 4 eieren
- 1 liter water
- Sap van 1 citroen
Ingrediënten choronsaus
- 3 eidooiers
- 3 eetlepels dragonazijn
- 1 theelepel tomatenpuree
- 50 milliliter witte wijn
- 200 gram geklaarde boter
Stap 1: het brood
Laten we beginnen met het brood en de spinazie. Snijd eerst het brood met de snijmachine op snelheid 6. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneetjes brood 1-2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Of rooster de sneetjes in een broodrooster.
Stap 2: de spinazie
Pel en snijd een sjalot fijn en fruit het kort in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat dit licht inzakken. Kruid met wat zout, peper en geraspte nootmuskaat. Verdeel dit over de sneetjes brood en leg er een plakje ham bovenop.
Stap 3: gepocheerde eieren
Nu gaan we de eieren pocheren. Breng 1 liter water aan de kook met het citroensap en breng op smaak met zout. Roer het water met een garde of een vork totdat er een draaikolk ontstaat. Laat telkens één ei vanuit de schil in het water glijden. Laat het ei vervolgens 5-6 minuten staan zonder dat het water kookt.
Stap 4: choronsaus
Als laatste maken we de choronsaus. Meng de eierdooiers, azijn, tomatenpuree en witte wijn door elkaar. Klop het mengsel vervolgens boven een warm bain-marie tot het dik en schuimig is. Een temperatuur tussen de 82°C-85°C is goed om aan te houden. Giet de boter erbij, eerst druppels daarna kun je steeds sneller beetje bij beetje toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
Paasontbijt idee zonder vlees
Wil je liever een vegetarisch paasontbijt? vervang de ham dan voor dunne plakjes zalm. Of smeer de boterhammen met een laag hummus zodat er helemaal geen vis of vlees in je gerecht zit. Eetsmakelijk!
Paasontbijt producten
Interessant blog? Deel het online 🙂

Rozen van bladerdeeg
Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

Recept Popcornwafels
Goudbruin gebakken wafels of zoete popcorn voor dat echte bioscoopgevoel? Kun je niet kiezen? Combineer het dan gewoon. Met de originele popcornwafels. Je kinderen zullen

Recept voor Koreaanse Croffles
Ken je croffels? Zo niet, dan wordt het tijd dat je ze leert kennen. Croffles zijn een fantastische lekkernij uit Korea. Het is een combinatie

Paasontbijt idee
Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker

Lekker recept met rabarber en aardbeien
Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek

Recept voor zoete aardappelgratin
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en