✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Paasontbijt idee

Paasontbijt idee

Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker paasontbijt idee met flinterdun gesneden rauwe ham, spinazie en een gepocheerd eitje. Leg dit allemaal op een versgesneden sneetje brood en je hebt alle ingrediënten voor een feestelijk paasontbijt.

Ingrediënten boerenbrood

  • ½ boerenbrood (ca. 300 gram)
  • 4 eetlepels boter
  • 1 sjalot
  • 1 handvol spinazie
  • 4 plakjes flinterdun gesneden droge ham
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat, geraspt

Gepocheerde eieren

  • 4 eieren
  • 1 liter water
  • Sap van 1 citroen

Ingrediënten choronsaus

  • 3 eidooiers
  • 3 eetlepels dragonazijn
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 50 milliliter witte wijn
  • 200 gram geklaarde boter

Stap 1: het brood

Laten we beginnen met het brood en de spinazie. Snijd eerst het brood met de snijmachine op snelheid 6. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneetjes brood 1-2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Of rooster de sneetjes in een broodrooster.

Stap 2: de spinazie

Pel en snijd een sjalot fijn en fruit het kort in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat dit licht inzakken. Kruid met wat zout, peper en geraspte nootmuskaat. Verdeel dit over de sneetjes brood en leg er een plakje ham bovenop.

Stap 3: gepocheerde eieren

Nu gaan we de eieren pocheren. Breng 1 liter water aan de kook met het citroensap en breng op smaak met zout. Roer het water met een garde of een vork totdat er een draaikolk ontstaat. Laat telkens één ei vanuit de schil in het water glijden. Laat het ei vervolgens 5-6 minuten staan zonder dat het water kookt.

Stap 4: choronsaus

Als laatste maken we de choronsaus. Meng de eierdooiers, azijn, tomatenpuree en witte wijn door elkaar. Klop het mengsel vervolgens boven een warm bain-marie tot het dik en schuimig is. Een temperatuur tussen de 82°C-85°C is goed om aan te houden. Giet de boter erbij, eerst druppels daarna kun je steeds sneller beetje bij beetje toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Paasontbijt idee zonder vlees

Wil je liever een vegetarisch paasontbijt? vervang de ham dan voor dunne plakjes zalm. Of smeer de boterhammen met een laag hummus zodat er helemaal geen vis of vlees in je gerecht zit. Eetsmakelijk!

Paasontbijt producten

Interessant blog? Deel het online 🙂

ode aan de broodrooster
Blog
chris

Ode aan de broodrooster

De broodrooster is de meester in het ontdooien van bevroren broodsneetjes uit de vriezer. Bij sommige gezinnen staat hij continu aan, omdat de (puber)kinderen de hele dag door brood eten. Ze kunnen niet meer zonder deze mooie tovenaar. Brood erin, toast eruit. Het lijkt magie, maar het is gewoon techniek.

zelf yoghurt maken recept
Blog
chris

Yoghurt maken

Zelf yoghurt maken van rauwe melk. Dat kan met de Graef IJsmachine met ijs- en yoghurtfunctie. Met dit apparaat is zelf yoghurt maken erg makkelijk en supergezond. Precies wat je wilt. En je kunt met dezelfde machine ook nog eens een lekker toetje maken.

De beste bonenmalers
Blog
chris

De beste koffiemolen voor jou

Graef is groot in koffiemolens. We hebben er maar liefst 8 in het assortiment. Allemaal van de hoge Duitse kwaliteit die je van Graef mag verwachten. Uitgevoerd in stijlvol design en ongelooflijk intuïtief te gebruiken. De Graef koffiemolen is de beste koffiemolen voor jou. Maar welke uit ons assortiment voldoet aan jouw wensen? In dit blog helpen we je op weg.

Graef Valentijnsdag ontbijt
Blog
chris

Maak het perfecte Valentijnsdagontbijt

Het is bijna 14 februari, de dag van de liefde. Of je nu alleen of samen bent met Valentijnsdag, een heerlijk ontbijt kan niet ontbreken. Wij hebben het perfecte wafelijzer met een ontbijtrecept. Zo kun jij met Valentijnsdag heerlijke wafels maken met een topping van room en vers fruit.

retro waterkoker zwart
Blog
chris

Retro waterkoker

Blog over retro waterkoker van Graef. Prettige werking met een retro design. Voel de Duitse degelijkheid en de geavanceerde techniek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *