Winkelwagentje

 

✔ De beste service en garantie

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

perfect herfstrecept met pompoen

Perfect herfstrecept

Heb jij al plannen gemaakt voor de fijne herfstdagen? Buiten vallen de bladeren van de bomen en het is al snel donker. We bereiden ons voor op de koudere dagen. Binnen is het warm en wordt het steeds knusser. Zeker met lekker eten en wat fijns te drinken. Dit is het perfecte herfstrecept.

Pompoentijd

Lekker koken voor het hele gezin is een goede invulling voor de donkere herfstdagen. Het is dan wel zo leuk om iets te bereiden dat typisch herfst is. En daar weten wij wel wat voor. Namelijk een recept voor een heerlijke pompoen- en bonenstoofpot, die je hart zal verwarmen op deze koude, grijze dagen. Typisch herfst.

Heb jij een Graef snijmachine in huis? Dan is de bereiding nog eenvoudiger. Je kunt de pompoen, de ui en de knoflook dan namelijk heel gemakkelijk in de juiste dikte snijden. Geniet van het snijden. En van het koken!

Perfect herfstrecept pompoen

Ingrediënten

  • 1 Pompoen
  • 300 g Hokkaido-pompoen
  • 200 g gemengde sperziebonen (bijv. Gesneden bonen, sperziebonen)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1L groentebouillon
  • 1 theelepel vers gesneden bonenkruid
  • Zout
  • Peper
  • 2 el fijngehakte kruiden (bijv. Bieslook, peterselie, kervel)
  • Tuinkers

Recept (4 personen)

  1. Pak jouw pompoen erbij. Zorg dat je deze eerst wast, schilt en ontpit. Was de geschilde pompoen voor de zekerheid nog een keertje. Je wilt geen zand in je perfecte herfstgerecht.
  2. Dan kun je nu jouw snijmachine erbij pakken. En als je die niet hebt een goed scherp mes bijvoorbeeld. Snijd de pompoen eerst in plakjes en daarna in blokjes op niveau 5.
  3. Zo, nu pak je de bonen erbij. Maak deze schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Ook kun je nu de ui en knoflook schillen in kleine blokjes.
  4. Het voorbereiden is klaar. Nu kun je de olie in een pan verhitten.
  5. Als de pan met olie goed verhit is, kun je de uien en knoflook erin gooien. En vervolgens ook de pompoenstukjes. Roer dit lekker door elkaar.
  6. Giet de bouillon erover, voeg laurierblaadjes en bonenkruiden toe. Breng het gerecht vervolgens op smaak door peper en zout toe te voegen.
  7. Voeg als laatste de bonen toe. Goed alles roeren, en laat dit dan ongeveer 15 minuten pruttelen. Je zou eventueel ook nog kruiden kunnen toevoegen op het laatst.

Handige snijmachines

Interessant blog? Deel het online 🙂

Zelf thee maken
Blog
Brechje

Zelf thee maken

Thee is supergezond. De verschillende kruidenextracten hebben allemaal een eigen helende werking tegen verschillende kwaaltjes. In deze blog vertellen we hoe je met een droogoven

Graef koffiebonengids
Blog
Brechje

Welke soorten koffiebonen zijn er?

Welke koffiebonen zijn er? Een lekker kopje koffie. Voor vele een onmisbaar hulpmiddel om de dag te beginnen, of als oppepper tussendoor. Versgemalen koffiebonen zorgen
Wat is een goede vleessnijmachine?
Blog
Brechje

Wat is een goede vleessnijmachine?

Alle professionele snijmachines zijn uitgerust met scherpe messen. Toch zit er een verschil tussen de verschillende snijmachines. De ene snijmachine is bijvoorbeeld de perfecte brood-
Blog
Hester

Geniet extra van de herfst

Kleurrijke bladeren, warme soepen, lange boswandelingen en griezelen met Halloween kenmerken echt de herfst. Misschien vind je het wel jammer dat de zomer nu echt
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *