✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 25,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd
perfect herfstrecept met pompoen

Perfect herfstrecept

Heb jij al plannen gemaakt voor de fijne herfstdagen? Buiten vallen de bladeren van de bomen en het is al snel donker. We bereiden ons voor op de koudere dagen. Binnen is het warm en wordt het steeds knusser. Zeker met lekker eten en wat fijns te drinken. Dit is het perfecte herfstrecept.

Herfsttijd = pompoentijd

Lekker koken voor het hele gezin is een goede invulling voor de donkere herfstdagen. Het is dan wel zo leuk om iets te bereiden dat typisch herfst is. En daar weten wij wel wat voor. Namelijk een recept voor een heerlijke pompoen- en bonenstoofpot, die je hart zal verwarmen op deze koude, grijze dagen. Typisch herfst.

Heb jij een Graef snijmachine in huis? Dan is de bereiding nog eenvoudiger. Je kunt de pompoen, de ui en de knoflook dan namelijk heel gemakkelijk in de juiste dikte snijden. Geniet van het snijden. En van het koken!

Ingrediënten

  • 1 Pompoen
  • 300 g Hokkaido-pompoen
  • 200 g gemengde sperziebonen (bijv. Gesneden bonen, sperziebonen)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1L groentebouillon
  • 1 theelepel vers gesneden bonenkruid
  • Zout
  • Peper
  • 2 el fijngehakte kruiden (bijv. Bieslook, peterselie, kervel)
  • Tuinkers
Eindresultaat herfstrecept

Bereiding van het recept (voor 4 personen)

  1. Pak jouw pompoen erbij. Zorg dat je deze eerst wast, schilt en ontpit. Was de geschilde pompoen voor de zekerheid nog een keertje. Je wilt geen zand in je perfecte herfstgerecht.
  2. Dan kun je nu jouw snijmachine erbij pakken. En als je die niet hebt een goed scherp mes bijvoorbeeld. Snijd de pompoen eerst in plakjes en daarna in blokjes op niveau 5.
  3. Zo, nu pak je de bonen erbij. Maak deze schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Ook kun je nu de ui en knoflook schillen in kleine blokjes.
  4. Het voorbereiden is klaar. Nu kun je de olie in een pan verhitten.
  5. Als de pan met olie goed verhit is, kun je de uien en knoflook erin gooien. En vervolgens ook de pompoenstukjes. Roer dit lekker door elkaar.
  6. Giet de bouillon erover, voeg laurierblaadjes en bonenkruiden toe. Breng het gerecht vervolgens op smaak door peper en zout toe te voegen.
  7. Voeg als laatste de bonen toe. Goed alles roeren, en laat dit dan ongeveer 15 minuten pruttelen. Je zou eventueel ook nog kruiden kunnen toevoegen op het laatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Aanmelden

Sluiten

Winkelwagen (0)

Winkelwagen is leeg De winkelwagen is leeg.