Met een lekkere zak chips op de bank een serie kijken is heel fijn. Maar erg gezond is het niet. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een gezonder en voedzaam alternatief. Namelijk krokante zoete aardappelchips uit de Graef Droogoven. Een heerlijk gezonde snack die ook nog eens makkelijk is om te maken.
Graef droogovens
Met een Graef Droogoven maak je, naast gezonde groentechips, ook zelf muesli, thee, croutons, caloriearme vleessnacks of huisgemaakte yoghurt. Allemaal even lekker, eenvoudig en gezond. We hebben twee innovatieve droogovens in het assortiment die gelijkmatig drogen met een constante lage temperatuur. Zo trekt het vocht langzaam uit het voedsel waardoor vitaminen, voedingsstoffen en smaak perfect behouden blijven. Je creëert zo een langere houdbaarheid zonder dat je daar conserveringsmiddelen voor nodig hebt.

Het verschil
De Graef Droogoven DA506 heeft 6 uitneembare droogroosters met een instelbare temperatuur van 30 tot 70°C. Je kan de timer tot 40 uur instellen.
De nieuwe Graef Droogoven DA2042 is wat compacter qua formaat met 4 rekken en komt inclusief een siliconen droogmat. Je kan de temperatuur instellen van 35 tot 80°C. En hij beschikt over een timer tot 24 uur.
Een droogoven van Graef is een veelzijdig hulpmiddel om zelf de meest gezonde tussendoortjes te maken. Probeer het zelf eens uit en maak onze knapperige zoete aardappelchips met de droogoven. Lekker en gezond!
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- Specerijen naar keuze. Bijvoorbeeld: paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, oregano of rozemarijn. Voeg toe wat je lekker vind!
Zo maak je de chips
- Was of schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van 2 – 3 mm dik met een Graef Snijmachine. Zo krijg je mooie dunne plakjes.
- Zet een grote kom met lauw water klaar en laat de plakjes hier ongeveer 2 uur in weken. Zo verwijder je het zetmeel uit de zoete aardappel waardoor ze gemakkelijker drogen in de oven.
- Na het weken doe je de plakjes zoete aardappel in een kom met de olijfolie, zout en gekozen kruiden. Mix het goed zodat alle plakjes gelijkmatig bedekt zijn.
- Leg de siliconen droogmatten op de droogroosters.
- Verdeel de zoete aardappelplakjes een beetje uit elkaar over de droogroosters.
- Droog de zoete aardappelchips 7 tot 13 uur op een temperatuur van 50°C. De chips zijn klaar als ze knapperig en krokant zijn.
Interessant blog? Deel het online 🙂

Rozen van bladerdeeg
Wij zijn gek op lekkere zoete gebakjes. En al helemaal als we deze zelf hebben gemaakt. Daarom delen we  een heerlijk recept voor bladerdeegrozen met

Recept Popcornwafels
Goudbruin gebakken wafels of zoete popcorn voor dat echte bioscoopgevoel? Kun je niet kiezen? Combineer het dan gewoon. Met de originele popcornwafels. Je kinderen zullen

Recept voor Koreaanse Croffles
Ken je croffels? Zo niet, dan wordt het tijd dat je ze leert kennen. Croffles zijn een fantastische lekkernij uit Korea. Het is een combinatie

Paasontbijt idee
Ei is het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken. En het populairst tijdens een feestelijk ontbijt met familie of vrienden. Daarom delen wij een lekker

Lekker recept met rabarber en aardbeien
Binnenkort is het weer voorjaar. De tijd voor gerechten met heerlijke verse aardbeien en rabarber. In dit blog delen we alvast een lekker en uniek

Recept voor zoete aardappelgratin
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht met een frisse smaak en veganistisch? Probeer dan eens dit recept voor zoete aardappelgratin met pistachenoten en