✓ Officieel dealer ✓ Gratis verzenden vanaf 25,- ✓ Binnen 1 à 2 werkdagen ✓ De beste service ✓ Goede garantie ✓ 30 dagen bedenktijd

Met een lekkere zak chips op de bank een serie kijken is heel fijn. Maar erg gezond is het niet. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een gezonder en voedzaam alternatief. Namelijk krokante zoete aardappelchips uit de Graef Droogoven. Een heerlijk gezonde snack die ook nog eens makkelijk is om te maken.

Droogovens van Graef

Met een Graef Droogoven maak je, naast gezonde groentechips, ook zelf muesli, thee, croutons, caloriearme vleessnacks of huisgemaakte yoghurt. Allemaal even lekker, eenvoudig en gezond. We hebben twee innovatieve droogovens in het assortiment die gelijkmatig drogen met een constante lage temperatuur. Zo trekt het vocht langzaam uit het voedsel waardoor vitaminen, voedingsstoffen en smaak perfect behouden blijven. Je creëert zo een langere houdbaarheid zonder dat je daar conserveringsmiddelen voor nodig hebt.

Je kunt er meer mee dan je denkt

Wat is het verschil?

De Graef Droogoven DA506 heeft 6 uitneembare droogroosters met een instelbare temperatuur van 30 tot 70°C. Je kan de timer tot 40 uur instellen.

De nieuwe Graef Droogoven DA2042 is wat compacter qua formaat met 4 rekken en komt inclusief een siliconen droogmat. Je kan de temperatuur instellen van 35 tot 80°C. En hij beschikt over een timer tot 24 uur.

Een droogoven van Graef is een veelzijdig hulpmiddel om zelf de meest gezonde tussendoortjes te maken. Probeer het zelf eens uit en maak onze knapperige zoete aardappelchips met de droogoven. Lekker en gezond!

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • Specerijen naar keuze. Bijvoorbeeld: paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, oregano of rozemarijn. Voeg toe wat je lekker vind!

Zo maak je de chips

  1. Was of schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van 2 – 3 mm dik met een Graef Snijmachine. Zo krijg je mooie dunne plakjes.
  2. Zet een grote kom met lauw water klaar en laat de plakjes hier ongeveer 2 uur in weken. Zo verwijder je het zetmeel uit de zoete aardappel waardoor ze gemakkelijker drogen in de oven.
  3. Na het weken doe je de plakjes zoete aardappel in een kom met de olijfolie, zout en gekozen kruiden. Mix het goed zodat alle plakjes gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Leg de siliconen droogmatten op de droogroosters.
  5. Verdeel de zoete aardappelplakjes een beetje uit elkaar over de droogroosters.
  6. Droog de zoete aardappelchips 7 tot 13 uur op een temperatuur van 50°C. De chips zijn klaar als ze knapperig en krokant zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten
Aanmelden
Sluiten
Winkelwagen (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.